19. X-Mas Turnier Ju-Jutsu, Oldenburg

Op 12 december werd het 19e X-Mas Turnier georganiseerd. Deze keer in een nieuwe hal in Oldenburg. Vijf matten, die optimaal werden gebruikt en daarop zijn bijna 400 deelnemers aan het werk geweest.
Voor Yotosama is dit een soort van jaarlijks ritueel waar we inmiddels vele jaren aan deelnemen. Dit jaar waren Amy en Gwen van Poelgeest, Estelle Slingerland, Anne van der Brugge en Mariëlle Kouwenberg van de party. De laatste twee waren ook eerder gekomen om onze kleine speelsters bij te staan langs de mat. De uitslagen kan je hier vinden.

Veel mooie wedstrijden gezien van klein en groot… Ik heb weer genoten. Een kleine recap :
Estelle -36 Goud -15
Gwen -32 Zilver -15
Amy -32 Goud -10
Anne -18 Goud -63 en Dames Goud
Mariëlle -18 Goud -57 en -21 Zilver -55
En onze Mattie Cees Van de Griend heeft bij de -21 keurig Brons opgehaald -69.
Daarnaast heben Amy en Anne de prijs van beste vechter van de leeftijdsgroep gekregen!
Beide zeer verdiend dames! (FOTO’S)

Mariëlle Kouwenberg was goed op dreef vandaag, bij de -18 van de vier wedstrijden 3x Full Ippon.
De eerste tegen Lorraine Lesch (Full Ippon). Daarna Franziska Dietrich (Full Ippon). Toen kwam Janine Herting, een ietwat ongeleid projectiel die al in een eerdere wedstrijd met een diskwalifikatie van de mat was afgestuurd. Mariëlle heeft haar kundig gestoord in haar spel en de wedstrijd met 16-10 in haar voordeel beslist. De laatste wedstrijd was tegen Lea Wulf die met een Full Ippon werd afgesloten, GOUD!

Tijdens de laatste wedstrijd werd Mariëlle al opgeroepen voor de wedstrijden bij de -21. Met dank aan Cees werd deze match iets uitgesteld maar met weinig rust is de overstap toch net ff te groot. De eerste werd dus ook verloren van Jenny Grudnio die nog een revange van de Open Duitse zocht. De twee wedstrijden hierna zijn beide met Full Ippon gewonnen van Charlene Sahmkow en Saskia Sierck en daarmee werd het Zilver veilig gesteld.

Weer eentje om door een ringetje te halen!