Een geslaagd Ech -18 en German Open voor Familie Kouwenberg

Afgelopen weekend heeft de Nederlandse jiujitsuploeg zeven bronzen medailles veroverd op de Europese kampioenschappen onder 18 jaar. In het Duitse Gelsenkirchen; de Veltins Arena van Schalke 04; veroverden Isa Roussey en Milou van Rijn samen bij het onderdeel duo een bronzen medaille. Begin maart was dit duo goed voor zilver op de wereldkampioenschappen onder 21 jaar. Ook bij het onderdeel fighting slaagden deze meisjes erin het brons te veroveren. In de klasse tot 57 kilogram won Roussey het brons van Barbara Cariani uit Italië. In de gewichtsklasse tot 63 kilogram eindige Van Rijn ook op de derde plaats. Ze was hier te sterk voor Selina Schmidt uit Duitsland. In dezelfde categorie was er ook brons voor Tasia Podaras, die haar partij van Annachiaria Ferrante (ITA) won.

Ook was er brons voor Fabian Slingerland bij het onderdeel fighting in de klasse tot 46 kilogram. Jasper de Beer (-60 kg), Damian Bitter (-66 kg) en Karel Dingemanse (-81 kg) mochten ook strijden om de medaille, maar verloren de wedstrijd en eindigden op de vijfde plaats.

Ziggy Horsten (-73 kg) veroverde een bronzen medaille bij het onderdeel newaza. Horsten won zijn eerste partij van Nikolaos Anagnostopoulos uit Griekenland maar ging in de tweede ronde onderuit tegen Cornelius Miller uit Duitsland. Via de herkansing kwam Horsten terug en de strijd om brons won de Nederlander van Yanai Hanan uit Israël. Ook was er bij het newaza brons voor Marwan Aarab. In de gewichtsklasse tot 81 kilogram werd hij tweede in de poule en bereikte daarmee de halve finale. Daar was Shimon Smotritzky uit Israël te sterk.

(Bron JBN Wedstrijd Jiu Jitsu)
2016_09_11eos-7d016651

Zelf was ik dit weekend deels met foto’s en deels met de organisatie bezig. In die rol weer veel nieuwe vrienden gemaakt zoals Josetta Hendriks, Anja Horak, Christophe Brunet, Christophe (Cph) Lby en Michael Korn. Met het gehele EU team hebben we een goed toernooi neergezet (EK). Iets om trots op te zijn. En zoals altijd zijn er verbeterpunten. En dat zelfde is voor Leanne van toepassing die dacht lekker op de tribune te gaan zitten en bij te kletsen met onze vele vrienden in de sportwereld. Zij heeft beide dagen op het EK als tafelmedewerker meegeholpen. Net zoals Mariëlle en Lara Korn die zondag hebben geholpen bij de prijs uitreiking. Trots op mijn gezinnetje!
En niet te vergeten onze thuisblijver Frank die voor John de kleintjes van Yotosama als coach heeft begeleid naar het vaantjes toernooi, waar alle deelnemertjes aan het einde van de dag met het vel begeerde vaantje naar huis konden gaan.

Naast het EK werd ook het German Open gehouden, hiervoor was een veelvoud van de matten voor het EK neergelegd. En ook hier was een ruime Nederlandse delegatie aanwezig. Waaronder Mariëlle Kouwenberg die op Zaterdag eens mee deed in de categorie Fighting -62.
In totaal heeft ze vijf wedstrijden gedraaid en niet onverdienstelijk zo voor de eerste keer. Helaas had ze de tweede partij wel nipt verloren waardoor het hoogst haalbare Brons was, en dat heeft ze dan ook gedaan. Alle andere wedstrijden zijn of op Full Ippon of met een zeer groot puntenverschil gewonnen. Een uiterst zinvol en leerzaam weekend !
2016_09_24eos-7d017495

Klik op de link voor de foto’s van zaterdag en zondag