EK jiujitsu 2015 naar Nederland

Logo EKJJ15 def (1)De Judo Bond Nederland (JBN) is er in geslaagd om de organisatie van de Europese kampioenschappen jiujitsu 2015 binnen te slepen. De Europese titelstrijd zal plaats gaan vinden op 6 en 7 juni.

Bij de Open EK jiujitsu, 14 en 15 juni in Boekarest, werden de laatste onderhandelingen gevoerd met Dario Quenza van de Europese jiujitsufederatie (JJEU). De Europese bond was zeer te spreken over de Nederlandse plannen en verwacht dat de JBN de organisatie van het toernooi naar een hoger niveau kan brengen. De JBN hoopt op haar beurt een stevige impuls te geven aan de jiujitsusport in Nederland.

Nieuw: EK landenteams
Tijdens de gesprekken, namens de JBN gevoerd door Rick Frowijn (wedstrijdorganisatiecommissie jiujitsu) en Wouter Koeman (projectleider evenementen), is bovendien met succes een onderdeel toegevoegd aan het evenement. De EK jiujitsu wordt zodoende afgesloten met een kampioenschap tussen landenteams. “We hebben de JJEU weten te overtuigen dat dit een prachtig onderdeel is. Het brengt enorm veel sfeer en spanning. Diverse landen hebben al aangegeven mee te doen. We rekenen op zo’n 10 tot 12 deelnemende landen. Het belooft een spectaculair slotstuk te worden van het EK”, aldus Rick Frowijn. De landenteams worden gevormd door zowel heren als dames die actief zijn in het fighting system.

Goede herinneringen
De JBN wist al eerder grote jiujitsutoernooien naar Nederland te halen. Bondscoach Barry van Bommel herinnert zich de WK jiujitsu 2006 in Rotterdam nog goed. “Het was voor ons, als sporters, een fantastisch toernooi. Veel publiek, goede organisatie en natuurlijk uitstekende Nederlandse prestaties. Ik ben er ontzettend trots op dat we weer een groot evenement naar Nederland hebben gehaald. Uiteraard gaan we ons best doen om ook volgend jaar weer medailles te behalen.”

Gesprekken met Almere
Naar alle waarschijnlijkheid zal de EK jiujitsu worden gehouden in Almere. Wouter Koeman: “We organiseren al enkele jaren met grote tevredenheid de NK jiujitsu in Almere. Zij willen ook graag meer evenementen huisvesten in het nieuwe en zeer mooie Topsportcentrum en hebben direct aangegeven in dit mooie project te willen participeren. Ook de infrastructuur is goed, met diverse hotels in de stad en natuurlijk de korte reisafstand tot Schiphol.”

Oorspronkelijk bericht JBN