GP Frankrijk


Event Details


De Formule 1 keert na een afwezigheid van 10 jaar terug in Frankrijk. Op het circuit van Paul Ricard maken de F1-coureurs hun opwachting. De race vormt de thuisrace voor Grosjean, Ocon en Gasly.

Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2019

Eindelijk staat de Grand Prix van Frankrijk weer op het programma. De Franse Grand Prix was lange tijd een onmisbare wedstrijd op de kalender, maar vanaf 2008 verdween de Grand Prix toch van de kalender.

Het duurde lang voordat de GP van Frankrijk weer terug was op de kalender, maar in 2019 is het zover. In 2019 zal er niet gereden worden op het circuit van Magny-Cours, waar de afgelopen 18 edities van de GP van Frankrijk werden gereden, maar op het circuit van Paul Ricard.

De laatste keer dat er op het circuit van Paul Ricard werd gereden was in 1990. Net als in Mexico verwelkomt de Formule 1 dus een oude vriend na een lange tijd van afwezigheid.

Wanneer staat de Grand Prix van Frankrijk 2019 op de agenda?

Dit jaar vindt de Grand Prix van Frankrijk plaats in het weekend van 21 tot en met 23 juni 2019 en is het de achtste race op de Formule 1 kalender. Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarna op zaterdag  de belangrijke kwalificatie begint.

Hoe laat begint de GP van Frankrijk?

Bezoek Racing News 365 voor details