EYOF Openingsceremonie 10 minuten highlight

OlympischVuur5
Het European Youth Olympic Festival Utrecht 2013 is van start! Tijdens de openingsceremonie in stadion de Galgenwaard in Utrecht, verklaarde Koning Willem-Alexander het sportevenement voor geopend. De ceremonie bevatte alle Olympische tradities. Het Olympisch Vuur werd aangestoken door Max Geesink, kleinzoon van Anton Geesink. Leontien van Moorsel en Esther Vergeer en droegen de fakkel het stadion in.

Tijdens de ceremonie sprak IOC-voorzitter Jacques Rogge, grondlegger van het EYOF. In zijn speech zei hij dat deze avond de “toegang tot de Olympische wereld” was van de jonge atleten. Ook Patrick Hickey, voorzitter van het EOC, sprak de aanwezige sporters en het publiek toe. Voorzitter van EYOF Utrecht 2013 Rinda den Besten zei vooral te hopen dat alle deelnemers genoten van deze sportieve week en dat zij het toernooi zullen herinneren als het begin van het sportcarrière.

De 2.300 jonge topatleten uit 49 landen kwamen het stadion binnen in de traditionele atletenparade, met Griekenland voorop en Nederland als laatste. Ze werden uitbundig begroet door een uitverkocht Galgenwaard. De komende dagen gaan de jongen talenten in negen Olympische sporten voor het goud. De eerste medailles zijn morgen op de atletiekbaan te winnen.

Klik hier voor het filmpje

Of kijk naar mijn foto impressie
HighFive2