German Open (Q Toernooi)

In Sporthal “Schürenkamp” in Gelsenkirchen heeft werderom het German Open plaatsgevonden. Voor vele spelers uit ons nationale team was dit een kwalificatie toernooi voor de aankomende WK’s.
Voor Mariëlle de tweede kwalificatie ronde, voor het WK in Madrid (mrt 2016). Op zaterdag bij de Junioren, haar nieuwe klasse vanaf Januari en op zondag de vertrouwde Aspiranten (laatste jaar).

Zaterdag (foto’s)
Eerst tegen Klaudia Pawlowska (POL) op Ippons gewonnen, daarna tegen de Italiaanse Barbara Cariani die ze op Ippons verliest. De weg naar het Goud is geblokkeerd, maar er is nog Brons te veroveren. Slowaakse Posedel Iva die met 16-6 werd uitgeschakeld. Ook de Duitse Sandra Lyschik werd naar huis gestuurd met 16-10 waarmee een halve finale werd zekergesteld. Deze mocht ze spelen tegen de Duitse Jenny Grudnio. In een spannende wedstrijd weet Mariëlle uiteindelijk ook haar te overwinnen en pakt het Brons met 16-11 als eindstand ! Zeer verdiend ! De Deense Rebecca Dahl wordt eerste in de poule.

Jugend u21 weiblich -55
1. Rebekka Dahl Hillerod DEN DEN
2. Antonella Farne Italy Clubs ITA ITA
3. Marielle Kouwenberg Budoschool Yotosama NET NED
3. Klaudia Pawlowska Team Polish POL POL
5. Jenny Grudnio Lübecker JC SH GER
5. Barbara Cariani Italy Clubs ITA ITA
7. Lea Graber Switzerland CH CH
7. Sandra Lyschik KSC Hanau HE GER
9. Federica Poggi Italy Clubs ITA ITA
9. Posedel Iva Team Slovenia SLO SLO

Bestand_001

Zondag (foto’s / Poule)
Na een verdiende nachtrust maken we weer de gang naar de sporthal. Vandaag voor het vertrouwde -18.
De dag begint echter op zijn Duits, volledig onterecht wordt Mariëlle in de eerste wedstrijd tegen de Duitse Cheyenne Siegemund door de scheidsrechters zo benadeeld dat ze de wedstrijd verliest met Full Ippon. Ook hier weer de weg naar Goud geblokkeerd. Maar ook hier is Brons te behalen. Dan staat Mariëlle tegen de Oostenrijkse Cornelia Bergen die zeer overtuigend met Full Ippon de mat af wordt gestuurd. Net als de Lea Wulf (Dui) de wedstrijd daarna waarmee ook hier de strijd om de derde plek wordt veilig gesteld. Om het Brons wordt gestreden tegen de Oostenrijkse Selina Novak waarvoor Mariëlle toch nog een maatje te groot is en het Brons wordt gepakt met 15-3. Cheyenne wordt uiteindelijk eerste, op zijn Duits zullen we maar zeggen. Overigen was het meeste commentaar op de eerste wedstrijd van onze Duitse vrienden in de sport 😉

Al met al een goed weekend.

Jugend u18 weiblich -57
1. Cheyenne Siegemund TSV Burgebrach BY GER
2. Jana Martini SV Groitzsch SN GER
3. Lene Olsen KJJL NOR NOR
3. Marielle Kouwenberg Budoschool Yotosama NET NED
5. Selina Novak JJF Österreich AUT AUT
5. Paulina Szumska Team Polish POL POL
7. Ninotschka Wesselowski Bushido Erlensee HE GER
7. Lea Wulf TuS Ehrentrup NW GER
9. Cornelia Bergen JJF Österreich AUT AUT
9. Rachel Cottier Switzerland CH CH
9. Ronja Guercke TSV Bergen BY GER
9. Jasmin Bassermann Leinefelder JJV TH GER
13. Tatjana Paschen TSV Bergen BY GER
13. Maya Albracht Rurberger SV NW GER

Bestand_000