Mariëlle Kouwenberg 3e op het Wereld Kampioenschap Jiu Jitsu in Roemenië

Mariëlle Kouwenberg heeft op het Wereld Kampioenschap Jiu Jitsu in Roemenië de Bronzen medaille in de gewichtsklasse Fighting Aspirants Women -52 weten te behalen. De eerste party tegen de Russin Ekaterina Vasyaeva werd met een Full Ippon afgesloten. De tweede party tegen Maria Ionescu uit Roemenië werd eveneens vroegtijdig met een Full Ippon in haar voordeel beslist.
Daarna kwam een bekende tegenstander uit Denemarken; Rebecca Dahl. Mariëlle stond al eerder tegen haar in Athene en in Zeitz (DUI) waar Rebecca steeds met meerdere punten van haar wist te winnen. Deze keer was dat anders. Na een achterstand van 5-2 kwam Mariëlle terug tot op 6-6, 10 seconden voor tijd. Een straf voor buiten de mat stappen besliste deze wedstrijd in de laatste seconde in het voordeel van Rebecca 7-6.
Hierdoor werd de weg naar goud en zilver geblokkeerd. Brons was het nog hoogst haalbare ere-metaal. Maar daarvoor moest wel de bekende Duitse Sarah-Sophie Danker worden verslagen. Dit was tot op heden nog niet gelukt.
De halve finales werden allemaal in de middag gespeeld, daardoor had Mariëlle voldoende tijd om zich opnieuw op te laden. Het gevecht om Brons begon weer met een achterstand van 6-1. Maar deze keer kwam Mariëlle heel sterk terug en wist de achterstand uiteindelijk met 13-10 in haar voordeel om te buigen…….Brons!

Marielle Results

En probeer dan maar eens deze lach van je gezicht te halen 😉
IMG_1862_25