Mariëlle Kouwenberg de nieuwe Vice-Wereld Kampioene Jiu Jitsu (-55 Junioren)

2016_03_19EOS 350D DIGITAL010756
Tijdens het Wereldkampioenschap Jiu-Jitsu voor Junioren tot 21 jaar heeft, Mariëlle Kouwenberg (-55 kg) knap het zilver behaald!

In het Spaans Madrid debuteerde beide in de leeftijdsklasse -21 jaar. Na succesvolle jaren bij de Aspiranten (-18 jaar), 2 maal WK brons voor Mariëlle, liet ze bij de junioren ook gelijk zien dat er met haar rekening gehouden moest worden! Zo wist Mariëlle via Full Ippon (technisch “knock out”) zeges op de Colombiaanse Alzate Vera en de Griekse Latsinou de halve finale te bereiken. Hier werd de Russische Aspiranten Wereldkampioene Cherevan, die Mariëlle toentertijd de weg naar de finale versperde, met 14-0 lang de kant werd gezet. In die Finale was de Deense Dahl nog een maatje te groot waardoor zilver het hoogst haalbare was.

De volgende dag wist Mariëlle nog het brons te winnen bij de Landenteams! Na een nipt verlies van Denemarken (3-3, op punten), volgde een succesreeks met winst op Korea (6-1), Frankrijk (5-2) en Roemenië (7-0) wat het brons opleverde! In totaal wist het Nationale team 4 zilveren en 3 bronzen medailles te veroveren!