Op zondag 14 juli opent Koning Willem-Alexander het European Youth Olympic Festival in stadion Galgenwaard in Utrecht.

image
Op zondag 14 juli opent Koning Willem-Alexander het European Youth Olympic Festival in stadion Galgenwaard in Utrecht. De spectaculaire ceremonie bevat alle Olympische tradities: de atletenparade, de Olympische Vlam en de Olympische vlag en hymne. Ook zijn er spetterende optredens van Gers Pardoel, Ben Saunders (winnaar The Voice of Holland) en Fabiënne Bergmans (winnares The Voice Kids). Oud-Olympiër DJ Dennis van der Geest en de vijftienjarige DJ Erik Arbores verzorgen de muzikale omlijsting. De organisatie Vrede van Utrecht zorgt voor de invulling van een programma waarin uiteenlopende Utrechtse talenten gepresenteerd worden onder de noemer ‘Celebrate Talent’: aan dit onderdeel vol muziek, dans en visuals werken het Utrechtsch Studenten Concert, Bombay Show Pig, Boemklatsch, iLL Skill Squad en Daan Kars/Born Digital mee.

Programma
18.30 Deuren open
19.15 Opwarmer met DJ Dennis van der Geest
20.00 Start Olympische ceremonie
20.10 Atletenparade met DJ Erik Arbores
21.45 Afsluitend optreden met Gers Pardoel
22.15 Einde

Bestel nu een kaartje voor maar €7,50

Olympische tradities
De openingsceremonie van EYOF Utrecht 2013 bevat alle elementen van een Olympische opening. Eerder werd al bekend dat Koning Willem-Alexander het EYOF Utrecht 2013 officieel zal openen. Ook is er een atletenparade en wordt het Olympisch Vuur ontstoken. Dat vuur werd op 30 mei ontbrand in Athene. De dagen voor de openingsceremonie is het vuur door de hele provincie Utrecht gegaan tijdens de Fakkelestafette. Paralympisch en Olympisch kampioenes Esther Vergeer en Leontien van Moorsel dragen de fakkel het stadion in.

Artiesten
Tijdens EYOF Utrecht 2013 staat ‘celebrate talent’ centraal. Ook tijdens de openingsceremonie zie je dit terug, met optredens van aanstormend en gevestigd talent. In een spectaculair onderdeel laat de Vrede van Utrecht een aantal troeven uit Utrecht zien, in een combinatie van muziek, dans en visuals van DNKRS. Het Utrechtsch Studenten Concert, het oudste symfonieorkest van Nederland, voert de Ouverture van Wagners Das Rheingold, waarmee het orkest door Europa toert. De show bevat het beste van wat Utrecht als broedplaats te bieden heeft met Bombay Show Pig, Boemklatsch en iLL Skill Squad. De arrangementen zijn van Morris Kliphuis.

imageGers Pardoel
Gers Pardoel brak door met zijn hit ‘Broodje Bakpao’, titeltrack van de film New Kids. In 2011 kwam zijn debuutalbum uit, dat inmiddels de gouden status behaalde dankzij hits als ‘Ik Neem Je Mee’ en ‘Bagagedrager’. Gers Pardoel won twee awards op de 3FM Awards.

imageBen Saunders
Ben Saunders won de eerste editie van ‘The Voice of Holland’, nadat hij tijdens de blinde audities de juryleden versteld deed staan met zijn versie van ‘Use Somebody’ van Kings of Leon. Na zijn deelname had hij drie nummer 1-hits, een primeur in de Nederlandse hitgeschiedenis.

imageFabiënne Bergmans
Fabiënne Bergmans (1998) was de eerste winnaar van The Voice Kids, de jongerenversie van The Voice of Holland. Het is niet de eerste keer dat Fabiënne optreedt in bijzijn van de Koning. Ze zong ook al tijdens de vaartocht in Amsterdam op de dag van de troonswisseling.

imageDJ Dennis van der Geest
Dennis van der Geest deed als judoka drie keer mee aan de Olympische Spelen. In Athene leverde dit hem een bronzen plak op. Na zijn sportcarrière richtte hij zich op zijn andere grote liefde: dance- en housemuziek.

imageDJ Erik Arbores
DJ Erik Arbores (Erik van der Boom, 1997) kreeg nationale aandacht toen hij op dertienjarige leeftijd zijn gymnasiumdiploma behaalde. Toen kwam zijn passie voor muziek aan het licht. DJ Armin van Buuren bood hem een contract aan en hij was de jongste persoon ooit om te draaien op het Amsterdam Dance Event.

Kaarten
Dit Olympisch spektakel meemaken? Kom kijken naar de grote talenten en bestel je kaarten online. De Olympische openingsceremonie meemaken kost maar €7,50.

Via de officiële website…..