Resultaten EK Lund (Jiu Jitsu)

Afgelopen weekend werd in Lund, Zweden het Europees Kampioenschap Jiu Jitsu voor Aspiranten en Junioren gehouden. Nederland was daar goed vertegenwoordigd met een grote delegatie. Het toernooi werd verdeeld over twee dagen in een sporthal waar in totaal 6 tatami’s klaar lagen. De wedstrijdleiding lag deze keer in de Handen van een Nederlands team van specialisten, onder leiding van Rick Frowijn. Geen onbekende in dit wereldje. Het Jiu Jitsu team is vrijdag vanaf Eindhoven vertrokken naar Kopenhagen om daar verder te reizen met de trein naar Lund.

Maar wij kwamen uiteraard voor de sport, en voor de maximale prijzen…Goud…
Dat is niet helemaal gelukt, maar met 3 Zilver en 9 Bronzen plakken heeft Nederland het niet gek gedaan. Van Yotosama waren 5 sporters geselecteerd die het allemaal tot een finale hebben weten te brengen, sommige voor Brons, anderen voor Goud. Uiteindelijk hebben wij voor 2 Zilver (Anne en Mariëlle) en 2 Brons (Chabeli en Cynthia) gezorgd. Frank is uiteindelijk verdienstelijk op een 5e plek geëindigd (er zijn 2 Bronzen medailles).

Daarnaast heeft Mariëlle ook nog de prijs voor de “Best Female Rookie U18” toegewezen gekregen namens de organisatie. Kortom een zeer geslaagd weekend met veel mooie wedstrijden. En dan nu de foto’s :

2014
Mei
24/25 Jiu Jitsu Europees Kampioenschap, Lund, Zweden Marcel Kouwenberg Zaterdag Zondag Maandag

ek jiu jitsu lund zondag 1232