Yotosama naar het WK Jiu-Jitsu

ZOETERMEER – 6 Jiu-Jitsuka’s van Budoschool Yotosama zijn door de bondcoaches van de Judo Bond Nederland geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Wereld Kampioenschap Jiu-Jitsu voor Aspiranten en Junioren.

EOS 7D_010690_25

Komende donderdag 21 november zullen de sporters, tezamen met hun coach John Zwalve en de Nationale Ploeg, afreizen naar Boekarest Roemenië waar het 3-daagse evenement zal plaatsvinden.

Frank Kouwenberg zal zijn debuut maken op een groot toernooi, hij zal in de klasse +81 kg aantreden bij de Aspiranten -18 jaar. Zus Mariëlle Kouwenberg werd knap 4e op het laatst gehouden EK in de klasse -44 kg en zal nu aantreden in de klasse -52 kg, eveneen bij de Aspiranten. Vice-Europees Kampioene Anne van der Brugge (-57 kg) en Allard Wiebenga (-73 kg) zijn de overige Aspiranten die namens Budoschool Yotosama de mat gaan betreden. Cynthia Schellingerhout (-70 kg) en Raël Passage ( -62 kg) zullen bij de Junioren -21 jaar in actie komen. Beide hebben bij de Aspiranten al een Europese titel achter hun naam staan. Afgelopen EK werd Cynthia nog gekroond tot Europees Kampioene in de klasse -63 kg en zal nu haar debuut maken bij de Junioren.

Voor Raël Passage is het zijn laatste junioren jaar en zal hij alles doen om deze succesvol af te sluiten. Op vrijdag zullen de 3 dames Mariëlle, Anne en Cynthia in actie komen. Frank en Allard zijn zaterdag aan de beurt en Raël zal zondag als laatst in actie komen.

EOS 350D DIGITAL_10051_25

Orginele bericht is te vinden op : Dichtbij (Zoetermeer)