Zeven medailles op WK jiujitsu aspiranten en junioren

Anne van der Brugge (-57 kg) en Denise Geerdes (+70 kg) zijn afgelopen weekend in Boekarest wereldkampioen jiujitsu geworden bij de aspiranten (-18 jaar). Van der Brugge was in de finale in een ‘duel der lage landen’ te sterk voor Licai Pourtois uit België. In de voorronden had Van der Brugge afgerekend met Lea Posedel uit Slovenië, Alica Bruckner uit Duitsland en Daria Lukianova uit Rusland.

Geerdes won in een poule met vier jiujitsuka’s al haar wedstrijden en eiste zo de wereldtitel voor zich op. De Ruissische Kristina Makieva legde beslag op het zilver, voor Wiktoria Lis uit Polen en Mari Ghasemi. In de klasse -52 kg greep Mariëlle Kouwenberg brons. Nadat ze in de halve finale verloor van de latere kampioene Rebekka Dahl uit Denemarken, was in de strijd om het brons te sterk voor de Duitse Sarah-Sophie Danker.

Bij de junioren (-21 jaar) werden vier medailles behaald. De broers Rens en Rogier ter Veer grepen net naast de wereldtitel. In de finale was het Duitse koppel Holley/Teichtweier. Rico Struijs (-77 kg), Chantal van der Lans (-49 kg) en Cynthia Schellingerhout veroverden een bronzen medaille, waarmee de totale oogst op zeven medailles kwam.

Klik hier voor het bericht op de JBN-site